Bomen in een strak grid

Op de Floriade worden bomen geplant in een strak grid. Binnen 192 kavels worden bomen met bepaalde beginletters geplant. We beginnen linksboven met de Abies en eindigen rechtsonder met Ziziphus. Natuurlijk planten we alleen bomen die groeien op de Almeerse klei. Soms passen we de groeiomstandigheden aan.

Groeiplaatsonderzoek bewijst dat het kan

We hebben uitgebreid groeiplaatsonderzoek gedaan. Met een pH van ruim 7.0, een organisch stofgehalte van bijna 5% en een grondwaterstand op circa een meter onder maaiveld, is er voor veel boomsoorten groeiruimte te over. Er zijn bovendien geen storende lagen aangetroffen. En dankzij de bestaande bomen is het er verrassend luw.

Het zal desondanks best lastig zijn voor de bomen om aan te slaan. De ervaring leert dat na een periode van twee jaar de groei op gang komt. Een goede nazorg, in de vorm van onkruidbestrijding, voeding, water en deskundige snoei, zorgt ervoor dat de bomen in 2022 staan te schitteren.

Tot de Floriade en erna

Tot aan de Floriade is alles gericht op de goede ontwikkeling van bomen. Na de goede start met jouw kwaliteitsbomen, zorgen we voor een goede groei, snoei en onkruidbestrijding. Ook na de Floriade zullen de bomen zich blijven ontwikkelen; we gaan uit van een eindleeftijd van 80 jaar. Daartoe worden de groeiplaatsen goed beschermd. Uiteindelijk vormen de bomen de dragers van de duurzame woonwijk.

De bomen op de kaart

Op de kaart hieronder zie je waar de nieuwe bomen op de Floriade komen te staan. Klik de bomen stuk voor stuk aan en je ziet welke maat van die soorten of cv’s we graag zouden willen ontvangen.

Wil je bomen in een heel kavel inzenden? Trek dan een vlak rondom de bomen. Er ontstaat dan een lijst die je verder kunt invullen.

De bomen op een lijst

Je hebt jouw eigen voorraadlijst vast in je hoofd zitten! Wat is er gemakkelijker dan het doorlopen van de lijst, waarna je de leverbare maat invult en akkoord gaat met de levering.