Groene Stad Arboretum

Het Groene Stad Arboretum creëert in de aanloop naar de Floriade Almere 2022 en ook daarna een unieke collectie bomen, planten, bollen en andere planten, die in samenspraak met kwekers, handelsbedrijven, ontwerpers, hoveniers, groenvoorzieners en wetenschappers is samengesteld. De collectie zal op de weg naar 2022 nog worden uitgebreid met onder andere vaste planten, rozen, 1 en 2 jarige planten, vruchtbomen, grassen en bamboes: dit zijn dertien lagen in totaal.

Het arboretum is een uitgelezen kans voor de gehele sierteeltsector om te laten zien hoe zij met een breed assortiment en professionele aanleg en onderhoud ervoor zorgt, dat de maatschappelijke baten van groen in leefklimaat, biodiversiteit en gezondheid volledig tot hun recht komt.

Het Groene Stad arboretum laat het volledige assortiment van de Nederlandse sierteelt zien. Het assortiment dat een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde en een groene stad en zich zal ontwikkelen tot de 27ste botanische tuin van Nederland. Het arboretum is voor bewoners en bezoekers de basis van dé groene, gezonde en gelukkige stad die ook na 2022 een blijvende educatieve waarde zal vertegenwoordigen.

Meer weten? Ga naar www.floriade.nl