• Scroll om in- en uit te zoomen.
  • Klik op een boom om boominformatie op te vragen.

Zend een boom in voor Floriade Almere 2022

In 2022 vindt in Almere de 7de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Door de beroemde stedenbouwkundige en architect Winy Maas is een fascinerend ontwerp voor de Floriade in Almere gemaakt.

De basis is een arboretum, een bomen- en plantenbibliotheek. Een bibliotheek die jij kunt vullen met je bomen en struiken. Want de Floriade biedt een uitgelezen kans om je planten onder de aandacht te brengen bij een groot en divers zakelijk en particulier publiek. Inzenden gaat heel gemakkelijk. Op deze site lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Zo doe je mee

De gemeente Almere legt het Groene Stad Arboretum aan en zorgt voor het transport van bomen. Iedere boomkweker wordt gevraagd zijn bijdrage te leveren aan de Groene Stad Arboretum. Het enige dat je hoeft te doen is te gaan naar de plattegrond of de lijst met aan te planten bomen. Selecteer de bomen die jij zou willen inzenden, ga akkoord met de eisen voor boomkwekerijgewassen. En als jouw boom wordt uitverkozen, staat binnenkort een transporteur op de stoep die je boom of bomen komt ophalen.

We maken het je gemakkelijk

Het inzenden van bomen is gemakkelijk. Je selecteert de bomen die we zoeken. Dat kan via de kaart of via een beplantingslijst. Vervolgens ga je akkoord met de kwaliteitseisen en vul je jouw adresgegevens in. Geen papierwinkel, geen rompslomp.

Dit krijg je terug voor jouw inzending

De Floriade biedt een uitgelezen kans om je bomen en planten onder de aandacht te brengen bij een groot en divers zakelijk en particulier publiek. Komen jouw bomen en planten op de Floriade Almere 2022? Dan ben je ‘leverancier van de Floriade’. Dat betekent dat je een logo (dat we aanleveren) op je website en briefpapier mag zetten. Daarnaast zal er een koppeling naar de eigen website zijn vanuit het digitale beplantingsplan. De bomen en planten zijn je uithangbord! Ook tijdens de Floriade is jouw inzending als zodanig herkenbaar.

Natuurlijk kun je jouw boom volgen. Rondleidingen, waarbij je nu en dan ook jouw klanten kunt uitnodigen, horen ook tot de wederdiensten die we bieden.